Ботев (Пд) опитва да продаде звездата си в Турция

Ръководството на Ботев (Пловдив) ще се опита да продаде голмайстора си Жоао Пауло през зимната пауза в отбор от Турция. Това довериха източници от пловдивския клуб. Със средствата, които ще получи от трансфера на бразилеца, „жълто-черният“ клуб ще може да покрие част от разходите си за подготовката за новия сезон и участието си в първенството на Първа професионална лига.

Освен това, ако сега Ботев не продаде Пауло, през лятото ще го изпусне без пари, тъй като договорът му свършва и той става свободен агент. Според запознати с намеренията на шефовете на „канарчетата“ те ще склонят да се разделят с южноамериканеца срещу минимум 200 000 евро. По-рано през деня Sportal.bg съобщи, че шефовете в Коматево са поискали 250 хил. лева от колегите си в Левски за правата на Жоао.

Опитите на колегите от БТА да се свържат с президента Ангел Палийски и тийммениджъра Асен Караславов се оказаха несполучливи, тъй като след позвъняванията гласовата им поща се включваше най-напред на турски език, а след това на английски. Това показва, че и двамата са в южната ни съседка, като е напълно възможно това да е свързано с евентуалната продажба на Пауло.
bet365