Валентин Йорданов си направи отвод по време на Общото събрание и сдаде президентския пост

Олимпийският и седемкратен световен шампион по борба Валентин Йорданов си направи отвод по време на Общото събрание на БФ Борба в Русе и сдаде президентския пост. След 19 успешни години начело на централата, в които българските борци спечелиха 153 медала от световни, европейски първенства за мъже и жени и Олимпийски игри, легендарният борец се оттегли, за да даде път на новата генерация.

На Общото събрание на федерацията в Русе маркетинг директорът Гриша Ганчев нарече досегашния председател Патриарх на българската борба. Валентин Йорданов остава почетен председател, а неговото място заема световният шампион по класическа борба Христо Маринов. За него гласуваха 75 от 83-ма делегати на събранието.

Христо Маринов е новият президент на българската федерация по борба. Той заменя на поста легендата в този спорт – Валентин Йорданов, който се оттегля. Интересното е, че Маринов още няма навършени 30 години – в момента е на 29.

Христо Маринов е роден в Стара Загора. Той е световен шампион по класическа борба през 2010-а година и европейски през 2012-а. Първо триумфира в Русия, а след това в Сърбия.4. Bet365 Ви дава шанс да спечелите бонус до 50% за множествен залог, включващ мачове от всички силни тенис турнири. Тази оферта важи за печалбите от множествен залог преди мач с 2 или повече селекции на пазарите Да Спечели Мача, Победител в Първи Сет или Залози за Сет за мачовете по единично и двойки от турнирите за Големия Шлем, АТП, УТА или Чалънджър, както и мачовете по единично и двойки за Купа Дейвис, Фед Къп и Хопман Къп. Бонусът няма да важи ако залог е бил затворен напълно. Ако залог е бил затворен частично, бонусът ще се изчисли на база останалия активен залог и максимално възможния бонус е 250 000лв. Не забравяйте, че колкото повече залагате, толкова повече се увеличават шансовете Ви за печалба.
Ръгби