Гонсало Игуаин приближи още повече Ювентус до легендарното шесто поредно Скудето на Италия

Аржентинската звезда Гонсало Игуаин приближи още повече Ювентус до легендарното шесто поредно Скудето на Италия. Голмайсторът отбеляза и двата гола при победата с 2:0 на гостуването на Пескара от 32-ия кръг на калчото. Таранът се разписа в 23-ата и 43-ата минути, като вече има 23 попадения през този сезон в първенството. Така Ювентус вече има 80 точки, като увеличи преднината си на осем точки пред втория Рома, който завърши 1:1 на „Олимпико“ с Аталанта.

Игуаин изостава с две попадения от стрелците в първенството Един Джеко от Рома и Андреа Белоти от Торино, които се разписаха и имат по 25 попадения.

Игуаин носи нова победа на Ювентус в Пескара+26
Лошата новина за „бианконерите“ е контузията на Пауло Дибала, който напусна терена принудително в 58-ата минута. Талантът от Аржентина бе ритнат лошо в глезена, а след това заменен от Стефан Стураро.

Щабът на шампионите се надява 23-годишният футболист да бъде готов за срещата-реванш с Барселона от Шампионската лига в сряда на „Камп Ноу“. При смяната на Дибала тифозите на „Адриатико“ в Пескара аплодираха един от най-добрите играчи в първенството, който през седмицата отбеляза два гола във вратата на Барса при голямата победа с 3:0.

Игуаин носи нова победа на Ювентус в Пескара+26
Тимът на Зденек Земан стартира агресивно, въпреки разликата от 63 точки между двата тима. Постепенно класата на „бианконерите“ си каза думата, като се има предвид, че напред играха отново петицата Игуаин, Дибала, Марио Манджукич, Миралем Пянич и Хуан Куадрадо.

След няколко пропуска в 23-ата минута Игуаин се разписа на празна врата. Куадрадо открадна топката от защитник на домакините в наказателното поле, като подаде на голаджията, а той без проблем вкара за 1:0. Последваха няколко добри възможности, които гостите пропиляха, а малко преди края на първата част Игуаин реши всичко. Той се възползва от подаване на Манджукич с глава, като на шпагат изпревари стража на „делфините“ и вкара 23-ия си гол в първенството. Така той стана най-резултатният играч на клуба в първенството от сезон 2005/2006, когато Давид Трегезе вкара 23 гола, а сегашната деветка има още шест мача на разположение. Именно Трезеге е последният играч, вкарал повече през този век – 24 гола през сезон 2001/2002 година.

Игуаин носи нова победа на Ювентус в Пескара+26
Втората част Юве започна по-добре, но след травмата на Дибала и няколко добри атаки, които завършиха без голов удар, домакините станаха по-активни, но нови голове нямаше.

Така Пескара записа 22-ра загуба в последните си 30 мача от Серия „А“ на „Адриатико“, като в тях остана само с една победа.

Игуаин носи нова победа на Ювентус в Пескара+26
Ювентус пък направи още една много важна точка към шеста поредна титла – нещо, което не е правил никой в историята на калчото.1.2 Bet365 Livescore годишно излъчва над 70 000 спортни събития на живо. Все пак трябва да имате предвид, че е възможно поради права за интелектуална собственост някои от спортните събития да не могат да бъдат излъчвани. Bet365 е световен лидер в предаването на живо на спортни събития, но много хора се чудят дали това е легално. Няма причина да се притеснявате, тъй като букмейкърът излъчва само и единствено предавания, за които е получил изрично разрешение. Дори в някоя от държавите излъчването на това спортно събитие да е забранено, bet365 просто ще блокира излъчването на това събитие до тази група от хора. Това е още една причина да не се притеснявате и да се насладите на любимите си предавания с Bet365 Livescore.