Димитров е 1/2-финалист на “China Open“

Българинът попари Рафаел Надал и ще спори с Милош Раонич за място на финала в Пекин. Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу ракета №1 на Канада Милош Раонич в събота в 1/2-финалите на турнира от сериите АТР 500 в Пекин, Китай. Гришо може да се похвали с два успеха в три официални мача срещу родения в Черна Гора тенисист.

Залози за победа на Димитров се приемат с коефициент 2.37, а коефициентът затова нашенецът да спечели мача с 2-1 сета е 5.00. Вероятността Раонич да ликува с крайния успех е оценена на 1.53.

Григор Димитров сътвори истински подвиг в 1/4-финалите, където надигра Рафаел Надал (Исп) с 6-2 6-4 за първата си победа над носителя на 14 титли от шлема в осем срещи между двамата. Хасковлията се открои със солидно представяне срещу бившия №1 в света и има всички поводи за оптимизъм преди сблъсъка с Раонич.

Най-добрият канадец и шести в световната ранглиста си подсигури участие във финалната четворка, след като надделя над Малек Джазири (Тун) с 6-3 6-4 за 58 минути престой на корта. 25-годишният тенисист, носител на осем АТР титли, ще се стреми да се класира на петия си финал за сезона след Бризбейн, Индиън Уелс, Куинс и Уимбълдън.

Димитров е в серия от две победи срещу Раонич. Двамата не са мерили сили от Australian Open 2014 г., когато родният талант ликува с резултат 6-3 3-6 6-4 7-6 (10).

Другият 1/2-финал на “China Open“ ще противопостави Анди Мъри (Влбр) и Давид Ферер (Исп). Съперниците ще се изправят един срещу друг за 20-ти път в тура, като до момента Мъри е бил 13 пъти на печелившата страна, в това число в предните им шест срещи.

Залози затова Мъри да успее да удължи победния си ход срещу испанския ветеран се приемат с коефициент 1.11.

Не забравяйте, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за Тенис. Важат Условия.

Вижте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.