Жозе Моуриньо ще стане най-високоплатената фигура в своята професия

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо ще стане най-високоплатената фигура в своята професия от следващата седмица, твърди „Телеграф“. Това се дължи на мащабен нов рекламен договор,

според който португалецът ще получи допълнително около четири милиона паунда. Специалния ще стане рекламно лице на официалния спонсор на Шампионската лига „Хайнекен“, а новината ще бъде оповестена във вторник. С този договор приходите на Моуриньо от рекламни договори ще набъбнат на около 10 милиона паунда на година. Те се добавят към 12-те милиона лири, които португалецът получава като заплата в Манчестър Юнайтед.

Моу ще бъде и звездата в новата телевизионна реклама на „Хайнекен“, която вече е заснета. Режисьор на клипа е Гай Ричи. Снимките са се състояли още през април в Прага.

Според „Телеграф“ сценарият на клипа се състои в това, че португалецът държи реч, която наподобява тази, с която мотивира играчите си, но тя е адресирана към феновете. В нея Моуриньо призовава привържениците да тръгнат към близкия пъб, за да гледат мач от ШЛ.