Рома загуби с 0:2 първия полуфинален сблъсък с Лацио

Рома загуби с 0:2 първия полуфинален сблъсък с Лацио от турнира за Купата на Италия и ще трябва да положи много усилия, за да стигне до директния мач за трофея. Реваншът между римските грандове е тази вечер от 21:45 часа, а „вълците“ ще направят всичко по силите си, за да заличат пасива от попаденията на Сергей Милинкович-Савич и Чиро Имобиле в първия мач.

Отборът на Лучано Спалети подобри формата си в последните седмици и записа 4 поредни победи. Любопитното е, че като домакин Рома отбеляза поне по два гола в 19 от общо 24 мача и това е сериозен повод за оптимизъм сред тифозите. В 14 от тези двубои пък „джалоросите“ се разписаха 3 или повече пъти.

Лацио се представя много силно от началото на годината. Тимът на Симоне Индзаги има 8 победи и нито една загуба в последните си 10 мача. Последните 6 гостувания пък донесоха на „бианкочелестите“ 5 победи и 1 равенство.

Кевин Строотман пропусна мача срещу Емполи (2:0), но днес ще се завърне в състава на Рома. Това ще позволи на Спалети да премести Раджа Наинголан в по-предни позиции. Белгиецът и Мохамед Салах ще действат зад Джеко, а на пейката се очаква да остане Диего Пероти. На левия фланг на защитата пък Емерсон Палмиери ще бъде предпочетен пред Марио Руи. Даниеле Де Роси попадна в групата, след като доскоро лекуваше травма.

В състава на Лацио също ще има няколко промени. Мястото си като десен бек ще заеме Душан Баста, който не игра срещу Сасуоло през уикенда. Сенад Лулич ще замени в средата на терена наказания Марко Пароло, а триото в атака ще оформят Имбобиле, Балде Кейта и Фелипе Андерсон.

Любопитни факти:

* Рома допусна само две загуби в последните си 20 мача срещу Лацио във всички турнири, в които се водеше домакин
* Лацио е в серия от три поредни победи за Купата на Италия и вкара поне по два гола във всеки от тях
* „Орлите“ имат 4 победи и 1 равенство в последните си 5 мача във всички турнири
* Един Джеко е във великолепна форма и със своите 23 гола води в листата на стрелците в Серия „А“, заедно с Андреа Белоти

Световният букмейкър bwin дава предимство на Рома. Коефициентът за победа на символичните домакини е 1,87 срещу 4,10 за Лацио. Равенството е оценено с 3,70.Нека Ви напомним, че всички мачове от Серия А са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.