Роналдо – примерът, в който феновете харесват играчи, а не отбори

Суперзвездата на Реал Мадрид е начело на страната си на Европейското първенство, но самоличността на отбора около него ще се появи, имайки значение за неговите спортни фенове.

Няма „аз“ в отбора – като старата поговорка – но това престана да има значение, когато Лионел Меси и Кристиано Роналдо се очертава като главните привърженици на футболната игра. Двамата топ футболисти са в битка един срещу друг, за най-добрата част от последното десетилетие с екипа на Барселона и Реал Мадрид.

През последните 10 години в световен мащаб популярността на футбола Съединените щати е нараснал с Меси и Роналдо в челните редици на общественото съзнание по целия свят. Това е причината за Златната топка сега да е приблизително равен на спечелването на Шампионската лига през сезона. Това е всичко, до Роналдо и Меси, стандартите, които те определят на терена с ярост, която е последвала.

Роналдо и Меси в борба за залтната топка

Преди европейския футбол да стане глобален – с богатството и вниманието се феновете концентрираха върху една шепа клубове – феновете на любимите играчи, защото те играят за отбора си. Това подразделение естествено е в процес на изменяне. Вече фенове са привлечени към определени клубове, поради наличието на определени лица. Роналдо, разбира се, е цар сред тях.

Всеки случаен фен, който не седи през всички 120 минути на мача срещу Атлетико Мадрид и чака „победния гол“ като отправна точка на Роналдо. Има една култура на бързина в света днес – и Роналдо, както и Меси.

Бет БГ