СЕРИНА СЕ СПРАВИ С ПЪРВОТО ПРЕПЯТСТВИЕ В РИО

Защитаващата златния си медал от Лондон Серина Уилямс започна с победа участието си на Олимпиадата в Рио де Жанейро. 34-годишната американка си осигури място във втория кръг след успех с 6:4, 6:2 срещу Дария Гаврилова (Австралия). Срещата продължи час и 31 минути, а в следващата фаза световната номер 1 ще се изправи срещу Йохана Ларсон (Швеция) или Ализе Корне

Носителката на 22 титли от Големия шлем имаше известни трудности в първия сет. Тя реализира ранен пробив за 2:0, но в третия гейм Гаврилова върна брейка. Американката отново проби за 4:2, но след това загуби подаването си, когато сервираше за частта в деветия гейм. Грешката обаче бе поправена още в следващия гейм, когато Серина направи нов пробив и затвори сета при 6:4 след 48 минути надлъгване.

Във втория сет имаше два пробива. Уилямс стигна до първия за 3:1, а след това имаше два брейкпойнта и в шестия гейм, но представителката на Австралия се измъкна. Гаврилова се опита да се задържи в мача, но изоставането й стана 2:5, след което с нов пробив за 6:2 при третия си мачбол Серина стигна до успеха в срещата. На трибуните на Централния корт бе и по-голямата от сестрите Уилямс – Винъс. Тя отпадна от надпреварата на сингъл, но се очаква със Серина да играят на двойки.