Собственика на Формула 1 отново си има работа с похитители

В неделя полицията в Сао Пауло, Бразилия успя да спаси тъщата на собственика на Формула 1 Бърни Екълстоун. 67-годишната Апаресида Шунк бе отвлечена преди 8 дни.  Двама души са арестувани по време на масивна спасителна операция, състояща се от щурмуване на къщата, където е била държана похитената жена. Това се е случило в Котиа – град, който е близо до Сао Пауло.

Според бразилската полиция, отвличането на тъщата на Екълстоун е било планирано в продължение на няколко месеца, а организаторите са действали от Европа.

Няколко бразилски медии вече информираха, че Шунк е била похитена в дома си в квартал Интерлагос на Сао Пауло. Местното списание Veja съобщава, че похитителите й искат откуп в размер на 120 млн. бразилски реала (33,1 млн. евро), което е най-високата сума, поискана в откуп, в историята на Бразилия.

Близки до семейство Екълстоун отказаха коментар по случая. Апаресида Шунк е майка на третата съпруга на британския милиардер – Фабиана Флоси, с която се ожениха през 2012 година, а се запознават през 2009 г. по време на Гран при на Бразилия.

Отвличанията срещу откуп са често срещано престъпление в Бразилия преди десетина години.

Новината за посегателството срещу Шунк идва ден след като олимпийският състезател от Нова Зеландия Джейсън Лий обяви, че е бил отвлечен от мъже в полицейски униформи, които са го принудили да им даде пари, изтеглени от банкомати в Рио.

Бърни Екълстоун, който превърна Формула 1 от нишов спорт в световен спортен феномен, е един от най-богатите хора в този бизнес, като личното му състояние се оценява на 3,1 млрд. долара според Forbes.

Бърни, който според „Форбс“ има в банковите си сметки по света над 3,1 милиарда долара, трябва да е свикнал с похитители. Дъщерята на Екълстоун също беше заплашена с отвличане преди 4 години, но тогава злодеятелят беше задържан и вкаран зад решетките.