Съветът на английската Футболна асоциация (ФА) с явно гласуване днес одобри пакет от реформи

Съветът на английската Футболна асоциация (ФА) с явно гласуване днес одобри пакет от реформи, които са предложени от президента Грег Кларк, сред тях да бъдат включени повече жени в Борда на английския футбол.

Говорител на ФА обяви, че предложенията, включващи също така и разширяване на бройката на Борда на клуба и въвеждането на по-голямо разнообразие в него, като всички тези неща ще бъдат предложени за гласуване на Годишното общо събрание на акционерите на 18-и май.

В момента в Борда на ФА има една-единствена жена- Хедър Рабътс, като критиките са, че промените не са достатъчно сериозни и големи. Антидискриминационната група Kick It Out обяви миналата седмица, че е срамно в 21-и век представителите на малцинствените групи да са незабелижими или толкова малко. Бившият президент на ФА Дейвид Бърнстейн пък заяви, че е възможно да бъде пропусната истинската възможност да се направят правилните реформи и целият процес „да бъде фалшифицирано компромисен“.

А Кларк пък преди днешното съвещание на Съвета на ФА заплаши, че може и да подаде оставка, ако предложенията за промени не бъдат приети. Британският министър на спорта Трейси Крауч предупреди през февруари в същата посока. Тя заяви, че Футболната асоциация може да загуби държавно финансиране в размер на 30 милиона паунда, ако не се направят необходимите промени. За да угоди на хората с претенции или пък насочен към промени, Съветът на ФА реши да съкрати членовете на Борда от 12 на 10, като поне три от тях да бъдат жени.Нека Ви напомним, че всички мачове от Висша лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.