Хамилтън спечели квалификацията за Гран При на Мексико

Световния шампион Люис Хамилтън с Мерцедес спечели квалификацията и потегля от първа позиция в Гран При на Мексико, пореден кръг на Календара на пилотите на Формула 1. Борещия се за титлата и през тази година британец спря хронометъра на 1:18 704 .

Заложи bet365

Борбата за титлата във Формула 1 е в разгара си, след като три състезания преди края на сезона разликата между двамата пилоти на „Мерцедес“ е само 26 точки.

С последното си излизане на пистата водачът в генералното класиране Нико Розберг успя да вземе второто място. Трети в Мексико ще потегли Макс Верстапен. Макс Верстапен продължава да разкрива таланта си и за пореден път бе по-бърз от съотборника си Даниел Рикардо в квалификация. Макс бе най-близо до двамата фаворити от Мерцедес като записа трети резултат с изоставане от само 0.350 сек. от лидера Хамилтън.

Рикардо остана четвърти на 0.08 сек. зад Макс, а пети резултат записа Нико Хюлкемберг за тима на Форс Индия. Отборът на Ферари продължава с трагичното си представяне в квалификациите и още в събота минимализира шансовете си за нещо повече утре в  Мексико. Кими Райконен ще стартира от шеста позиция, докато седми остана съотборникът му Себастиан Фетел.

Вижте всички залози и прогнози за Формула 1 само по bet365.