Алонсо заяви, че се намира в най-добрата си форма

Фернандо Алонсо заяви, че се намира в най-добрата си форма, откакто е във Формула 1 въпреки, че е останал в сянка, и успехите, които демонстрира Валентино Роси в MotoGP са вдъхновение за него.

На 35 години и с 15-и сезон в най-скоростната надпревара Алонсо не се чувства като ветеран, който започва да губи формата си. Вместо това пилотът на Макларън се кълне, че се чувства най-силен в кариерата си, защото може да комбинира таланта си с опита и уменията си да извлече най-доброто от колата.

„Не смятам, че моето време във Формула 1 е приключило. Карам на най-доброто ниво и познавам болида по-добре, дори и технически, което ми позволява да достигна лимита си с него. Това, което прави Валентино, е вдъхновение за мен. След няколко години, в които не участваш в шампионата, но продължаваш да се развиваш и знаеш, че рано или късно ще покажеш отново таланта си – това е Роси в момента. Един състезател трябва да вярва в себе си и когато намери мотора или болида, който изкарва най-доброто от него, тогава ще бъде на върха. За две или три години не забравяш как да управляваш машината, нито пък усещането на пистата“, сподели Алонсо.