Алонсо несигурен за бъдещето си във Ф1

Договорът на испанския пилот на Макларън изтича в края на следващия сезон.

Фернандо Алонсо заяви, че все още не е сигурен дали ще остане да се състезава във Формула 1 след изтичането на договора му с Макларън в края на сезон 2017. Целта пред испанския състезател е да бъде в борбата за титлата през идната кампания, след което ще решава дали да удължи престоя си в най-комерсиалния автомобилен спорт.

В същото време ставката затова Алонсо да се поздрави с победата в предстоящия старт за Гран При на Малайзия на 2-ри октомври е 301.00. Шансовете на Нико Розберг с Мерцедес да триумфира на пистата „Сепанг“ са оценени на 2.37. Коефициентът за успех на Себастиян Фетел с Ферари е 13.00.

Фернандо Алонсо все още не печелил победа от присъединяването си към Макларън. През миналата година той записа плачевни резултати в първия сезон от сътрудничеството на тима му с Хонда, но постепенно започва да вижда подобренията и е убеден, че през идната кампания Макларън ще бъде в силна позиция за постигането на нещо значимо.

„Вече съм на 34 години и мога да продължа да се състезавам още няколко сезона, но всички ще зависи от мотивацията и желанието ми. Към момента мислите ми са насочени единствено към следващата година. Ще видим как ще се чувствам, когато дойде времето за подписване на нов договор. Гладът за победи не ме е напускал. Все още имам огромна мотивация, въпреки че вече година и половина съм далеч от подиума“, каза Алонсо пред Cadena Ser.

През миналия уикенд в състезанието за Голямата награда на Сингапур на осветеното градско трасе „Марин Бей“ испанският ас демонстрира нелошо темпо и успя да финишира на седма позиция.

От новата кампания той ще си партнира с младия белгиец Щофел Вандорн, който ще седне в кокпита на мястото на настоящия му съотборник Дженсън Бътън.

Използвайте услугата bet365 Навсякъде от мобилен или таблет и изискайте 100% бонус за Вашия първи залог. Важат Условия.

Вижте всички залози и прогнози за Формула 1 само по  bet365.