Американци критикуват Кобрата

Известният американски сайт boxingnews24.com отправи критики към Кубрат Пулев относно избора му на съперник за мача за интерконтиненталната титла на WBA в „Арена Армеец“. Както е известно, в събота Кобрата се изправи срещу бившия световен шампион в тежка категория Самюел Питър, който обаче се отказа в третия рунд заради контузия на ръката. Според колегите, разликата в класите е била голяма, а Нигерийския кошмар е бил бавен, с наднормено тегло и лоши удари.

„Беше прекалено лесно за Пулев“, коментираха от boxingnews24.com.

Кубрат Пулев – Самюел Питър – Мач за интерконтиненталната титла в тежка категория

„Изглежда, Самюел Питър се беше готвил за този мач в кухнята с нож и вилица. Пулев е добър боксьор, но няма шансове срещу топбоксьорите в тежка категория. С липсата на мощ в ударите и умения с дясната ръка той не би имал шанс срещу гиганти като Джошуа, Уайлдър, Руис-младши, Ортис и Паркър.

На 35 г. Кубрат Пулев той няма младостта, за да добави малко мощ. На неговата възраст той вече е завършен боксьор и не е в състояние изведнъж да развие силата, която ще му е необходима, за да победи най-добрите в дивизията. Ако мениджърите на Пулев искат от него да се бори с момчета като Самюел Питър до края на кариерата си, мисля, че той може да печели тези битки. Той обаче не е в състояние да победи топ боксьорите“, заяде се Ерик Болдуин.

В коментарите под материала авторът бе атакуван за тенденциозно отношение и му бе напомнено, че нито Уайлдър, нито Джошуа са се били със сериозни противници.

 
bet365