Арсенал посреща Манчестър Сити на своя „Емиратс Стейдиъм“

Днес в 18:00 часа Арсенал посреща Манчестър Сити на своя „Емиратс Стейдиъм“ в дербито на 29-ия кръг на английската Премиър лийг. Това е пряк сблъсък между два от отборите, които се борят за топ 4. Гостите обаче са в по-добрата ситуация в момента, тъй като имат преднина от 7 точки пред своя съперник, макар и с мач повече в актива си. Именно заради това „артилеристите“ нямат право да губят днешния двубой, ако не искат да изпуснат влака за Шампионската лига.

Лондончани обаче не могат да се похвалят с особено добра форма напоследък. В последните си 5 мача отборът записа 4 загуби и само 1 победа. Все повече се засилват и настроенията срещу мениджъра Арсен Венгер, като по всичко личи, че това ще е последният му сезон начело на „топчиите“, особено ако отборът не успее да си осигури участие в Шампионската лига, каквато е основната цел в момента.

Двата тима вече се срещнаха на „Етихад“ през първия полусезон. Тогава Манчестър Сити триумфира с 2:1. „Гражданите“ имат шанс с победа днес да запишат дубъл срещу Арсенал за пръв път от 1975/76 година насам. Отборът напоследък показва добра форма и няма загуба в първенството от 15 януари, като през това време записа 4 победи и 3 равенства на сметката си. Последните два мача обаче футболистите на Джосеп Гуардиола направиха две ремита, с които като че ли окончателно се отказаха от битката за титлата.

Домакините имат някои проблеми с окомплектоването на състава си. Като че ли най-големият от тях е контузията на вратаря Петер Чех. В лазарета са също така и Санти Касорла и Лукас Перес. Киърън Гибс пък до последно ще е под въпрос.

В състава на гостите трайно контузени са Габриел Жезус и Илкай Гюндоган. Кевин де Бройне и Бакари Саня също се оплакват от травми, но има шанс и да могат да играят.

Букмейкърът bwin предлага коефициент от 3,10 за победа на домакина в този двубой. За равенство ставката е 3,60, докато за двойка може да залагате при коефициент 2,10.

Премиър лийг, 29 кръг:

АРСЕНАЛ – МАНЧЕСТЪР СИТИ

Вероятни състави:

АРСЕНАЛ: Оспина, Белерин, Мустафи, Косиелни, Монреал, Рамзи, Джака, Йозил, Санчес, Уолкот, Жиру

МАН СИТИ: Кабайеро, Саня, Стоунс, Отаменди, Клиши, Фернандиньо, Туре, Силва, Сане, Стърлинг, Агуеро

Стадион: „Емиратс“, Лондон
Съдия: Андре Маринър
Начало: 18:00 часа
Нека Ви напомним, че всички мачове от Висша лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.