Байерн (Мюнхен) продължава унищожителния си ход , като днес разби с 6:0 гостуващия Аугсбург

Шампионът на Германия Байерн (Мюнхен) продължава унищожителния си ход в Бундеслигата, като днес разби с 6:0 гостуващия Аугсбург в баварския сблъсък от 26-ия кръг. Роберт Левандовски (17, 55 и 79), Томас Мюлер (36, 80) и Тиаго Алкантара (62) реализираха за машината на Карло Анчелоти. Байерн е убедителен лидер в Германия с 13 точки пред втория РБ (Лайпциг) и вече насочва вниманието си върху предстоящата схватка с Реал Мадрид в Шампионската лига.

Кингсли Коман, Томас Мюлер и Франк Рибери подкрепяха централния нападател Роберт Левандовски. Жером Боатенг застана до Матс Хумелс в центъра на отбраната. На вратата беше Свен Улрайх, който смени контузения Мануел Нойер.

Байерн – Аугсбург+11
С началото на двубоя домакините очаквано завзеха половината на своя съперник и много рядко му даваха да играе с топката. Мюнхенци търпеливо търсеха слаби места в защитата на опонента. В 17-ата минута дойде моментът за първия гол. Вълшебникът Тиаго Алкантара измисли превъзходен извеждащ пас, който мина през двете отбранителни линии и стигна до Левандовски. Полският стрелец овладя около точката на дузпата и с великолепен удар прати топката около сглобката – 1:0.

В 24-ата Тиаго шутира безуспешно от дъгата. В 26-ата и 33-ата Левандовски овладя в наказателното поле, но му беше попречено да стреля. В 34-ата Томас Мюлер нацели дясната греда от външната страна. Две минути по-късно Левандовски центрира отдясно, вратарят Марвин Хитц леко чукна топката, но я насочи към крака на Томас Мюлер, който не сбърка отблизо – 2:0. В 40-ата Франк Рибери намери Мюлер в наказателното поле, вторият игра атрактивно с пета и мъничко не достигна на Левандовски да шутира и да украси брилянтната акция.

Байерн – Аугсбург – 6:0+11
И през втората част имаше само един отбор на терена. В 55-ата момчетата на Карло Анчелоти повишиха резултата до класическо измерение. Рибери изведе Левандовски, който получи време да помисли къде насочи топката и с изстрел от 13 метра не остави шансове на стража. Три минути по-късно Мюлер изрита топката в ръката на защитник, но реферът прецени, че това не е дузпа.

В 62-ата Мюлер подаде към Левандовски, който технично насочи с петичка към свободния Тиаго и испанският национал чукна отблизо в мрежата – 4:0. Повторенията показаха, че Левандовски е в засада в момента на паса към него. В 64-ата развихрилият се Тиаго разтресе вратата с шут, пратил топката върху сглобката. Анчелоти реши да съхрани силите на своя организатор с номер 6 и пусна в игра младият Ренато Санчес.

Байерн – Аугсбург – 6:0+11
В 77-ата Дансо имаше единственият шанс пред вратата на Улрайх. Той стреля с глава и насочи топката много близо до гредата. В 79-ата Левандовски оформи своя хеттрик след изпълнение на корнер. Едва минута по-късно Томас Мюлер беше изведен на стрелкова позиция и прати кълбото в мрежата след шут в близкия ъгъл за 6:0.

Байерн е познатото страшилище в началото на важния месец април.Нека Ви напомним, че всички мачове от Бундеслига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.