Виктория Томова с първата си титла за сезона

Виктория Томова продължи великолепното си представяне на турнира с награден фонд 25 000 долара и го завърши с първата си титла за сезона. 22-годишната българка победи на финала поставената под номер 5 Виктория Кузмова от Словакия с 6:4, 4:6, 6:2 след 2 часа и 2 минути игра. Тя записа трета поредна победа от три мача срещу словачката, която е 171-а в света, след като я победи на два пъти през миналата година.

Виктория доминираше през цялата среща, но срещна и сериозна съпротива на моменти. Тя поведе с 3:1 след ранен пробив, но се стигна до изравняване за 3:3. Томова успя отново да пробие, поведе с 5:3 и този път запази аванса си, за да стигне до 6:4 в първия сет. Във втората част българката водеше с 4:2, когато Кузмова започна обрат. Словачката спечели четири поредни гейма и изравни сетовете. Вики започна страхотно третия сет и след два пробива поведе с 4:0. Последва последен опит на Кузмова да се върне в мача и резултатът бе намален до 4:2. Тогава Томова постигна решителен пробив, който прекърши съперничката й и малко по-късно стигна до крайния успех.

Титлата, която в момента е 150-а в световната ранглиста, осигури на Вики 50 точки за световната ранглиста. През миналата година по същото време тя спечели турнир с награден фонд 10 000 и имаше да защитава 12 точки. С новия актив Виктория ще влезне в топ 140 на света и ще отбележи рекордно класиране. Тя ще изпревари Изабелла Шиникова и Елица Костова и за първи път ще стане втора ракета на България.

Тя имаше великолепна седмица в Истанбул, като записа пет победи в пет поредни дни. Вики се справи във всички моменти, в които трябваше да бъде решителна в мачовете и достигна до финала без загубен сет. По пътя записа победи на Лора Робсън, бивша номер 27 в света, и Магдалена Рибарикова, бивша 31-а в света.

Томова стигна до 13-а титла на сингъл в кариерата си. За последно тя триумфира миналия сезон на турнира с награден фонд 50 000 долара в Сегед, Унгария, през юни, а последният й финал бе в София през септември. Причината да не достига до такъв етап през последните месеци е, че тя направи крачка нагоре и участва основно на турнири на WTA (Женската тенис асоциация) на най-високото ниво в женския тенис.Нека Ви напомним, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо Тенис мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.
Вижте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.