Днес ще станат ясни имената на последните пет участника

Днес ще станат ясни имената на последните пет участника в групите на Шампионската лига. Това ще стане факт след изиграването на реваншите от плейофната фаза на турнира.

С интерес ще очакваме да разберем дали още един българин ще се добере до мечтаните групи. Живко Миланов и неговия АПОЕЛ (Никозия) ще търсят победата в домакинството си на Копенхаген. Кипърският тим загуби минимално с 0:1 в Дания и все още има доста добри шансове, но ще се нуждае от задължителен успех на свой терен и то с два гола разлика.

Доста завързани сблъсъци се очертават в две от двойките. Ростов и Аякс направиха равенство 1:1 в Холандия и сега на руска земя ще трябва да излъчат краен победител по един или друг начин. Същото важи и за двубоя между Залцбург и Динамо (Загреб), където след първия мач в Хърватия резултатът също е 1:1.

Междувременно последните два двубоя изглеждат до голяма степен предрешени и протоколни. Манчестър Сити може да се счита за сигурен участник в групите след победата с 5:0 над Стяуа в Букурещ, като сега на свой терен се очаква да довърши започнатото. Доста близо до класирането е и Борусия (Мьонхенгладбах). Германският тим победи с категоричното 3:1 Йънг Бойс като гост и вече се вижда в следващата фаза, макар да има някакъв минимален шанс да се стигне до изненада в реванша Германия днес.