Ейбар се наложи с 2:0 като гост на Селта в двубой от 31-ия кръг

Отборът на Ейбар продължи с отличните си игри в Примера и днес се наложи с 2:0 като гост на Селта в двубой от 31-ия кръг. Серхи Енрик (13) и Педро Леон (50) вкараха за баските. С успеха възпитаниците на Хосе Луис Мендилибар изместиха Атлетик Билбао от шестата позиция, даваща право на участие на международна сцена.

Едуардо Берицо даде почивка от стартовия състав на основни играчи като Яго Аспас и Даниел Вас предвид предстоящия мач в Лига Европа.

Гостите от „Ипуруа“ откриха резултата в 13-ата минута. След дълъг пас Серхи Енрик свали топката с глава на дъгата за Кике Гарсия, който я завъртя в долния ляв ъгъл – 0:1. „Небесносините“ не намериха бърз отговор след гола. До края на полувремето домакините така и не застрашиха вратата на Йоел Родригес. „Синьо-червените“ имаха нов шанс за гол в 37-ата минута след шут на Бебе.

В началото на втората част момчетата на Хосе Луис Мендилибар удариха за втори път. Педро Леон реализира за 0:2 в 50-ата минута, шутирайки ниско от дъгата без подготовка. Галиският тим се посъбуди след втория гол и погледна към вратата на съперника. В 54-ата Хозабед Санчес изстреля страхотна топка от 20 метра и тя се отби от лявата сглобка. В 65-ата Клаудио Бовю не успя да овладее на десетия метър от голлинията. В 79-ата резервата днес Яго Аспас отправи страховит диагонален удар, при който топката облиза напречната греда. В 84-ата гредата за втори път спаси баските. Аспас изстреля топката от 20-метров фал и я насочи в напречната греда.

Ейбар мечтае за историческо участие в Европа. В същото време „небесносините“ вече мислят за първия 1/4-финал в Лига Европа с белгийския Генк.