Екълстоун: Розберг е скучен за шампион

Собственикът на имидж правата на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че пилота на Мерцедес Нико Розберг е прекалено скучен и няма да е от полза на спорта германеца да стане световен шампион. 86-годишният бизнемен предпочита Люис Хамилтън да защити световната си титла (4.33 да го стори).

Междувременно, залози за победа на Розберг в неделното Гран При на САЩ се приемат при коефициент от 2.50. Шансовете за успех на Хамилтън са оценени на 2.00.

Розберг има аванс от 33 точки пред Хамилтън в генералното класиране четири кръга преди края на сезона и вече докосва първата си световна титла. Двамата пилоти на Мерцедес са коренно различни извън пистата- британеца е известен с екстрагантния си начин на живот, докато германеца предпочита да стои далеч от прожекторите и е любител на семейния уют.

Босът на Формула 1 предпочита екстравагантния Хамилтън да остане на върха.

„Ако Нико спечели титлата, ще е хубаво за него, ще е добре и за Мерцедес, но няма да помогне особено на спорта ни, защото няма какво да се напише за него. Дори в Германия не би помогнало. Трябва да е някой като Люис“, коментира Екълстоун, цитиран от Daily Mail.

Хамилтън даде най-бързо време на първата свободна тренировка на пистата „Остин“ в петък. Розберг обаче отговори с първо място във втория тест малко по-късно същия ден.

Не забравяйте, че всички страхотни пазари, които предлагаме, включително На Живо, са достъпни и за мобилен или таблет с bet365 Навсякъде. Важат Условия.

Вижте всички залози за Формула 1 само по bet365.