Загубата на Арсенал доведе до поредица от негативни постижения за тима на Арсен Венгер

Загубата на Арсенал с 0:3 при гостуването на Кристъл Палас вчера доведе до поредица от негативни постижения за тима на Арсен Венгер и лично за него. Ето част от цифрите, които феновете на „артилеристите“ няма да харесат:

– Арсен Венгер записа четвърта поредна загуба като гост във Висшата лига за първи път, откакто е мениджър на отбора
– Резултатът срещу Палас е най-тежката загуба като гост от април 1995 г., когато тимът бе ръководен от Стюърт Хюстън

– Арсенал допуска три гола в четири поредни шампионатни двубоя като гост за първи път от септември 1929 г.
– В последните осем кръга само Съндърланд (6) е загубил повече срещи от Арсенал (5)
– Това е първата загуба на Венгер от Кристъл Палас като мениджър на „топчиите“

След 30 изиграни мача Арсенал се намира на шесто място, като вероятността да пропусне Шампионската лига става все по-голяма. „Артилеристите“ са изиграли 2 срещи по-малко от третия Ливърпул, но изостават с девет точки. Те имат мач по-малко от четвъртия Манчестър Сити и седем точки по-малко. Другият кандидат за четворката Манчестър Юнайтед също е изиграл 30 двубоя и има преднина от три точки. Двата отбора излизат един срещу друг на „Емиратс“ следващия месец.

Ако Арсенал не успее да влезе в първата четворка, това ще се случи за първи път в 21-годишния престой на Венгер в клуба. Откакто е там, французинът е извел тима до три титли, шест втори места, пет трети места и шест пъти отборът е оставал четвърти.Нека Ви напомним, че всички мачове от Висша лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.