Кой срещу кого и кога в четвъртфиналите на Евро 2016

Европейското първенство по футбол влиза в още по-непредвидимата фаза на четвъртфиналите. Единственото, което е сигурно на този етап, е, че Старият континент ще има нов шампион, след като Испания отпадна още на осминафиналите.

Никой не може да вини „ла фурия“, тъй като те бяха отстранени с 0:2 от все по-силно представящата се Италия на Антонио Конте. „Адзурите“ обаче са в „потока на смъртта“ и следващото им препятствие по пътя към финала е още по-голямо. Те трябва да се изправят срещу световния шампион Германия, който също загатна за най-добрата си форма при убедителния успех с 3:0 срещу Словакия на осминафиналите.

В другия двубой от тази част на схемата домакинът Франция ще се изправи срещу сензацията на първенството Исландия. „Петлите“, естествено, излизат в ролята на фаворит, но северняците доказаха, че никой не трябва да ги отписва от сметките, след като направиха впечатляващ обрат срещу Англия. Играчите на Дидие Дешан пък показаха колебания срещу Ирландия в предишната фаза и подсказаха, че могат да имат проблеми срещу добре подредени и тактически грамотни отбори.

В „потока на мечтателите“ дебютантът Уелс, воден от звездата си Гарет Бейл, ще срещне първата си по-сериозна трудност в лицето на Белгия. „Драконите“ победиха трудно Северна Ирландия в британското дерби от предишната фаза, докато „червените дяволи“ загатнаха за най-добрата си форма при най-резултатната победа на турнира – 4:0 срещу изненадата Унгария.

Последният четвъртфинал ще противопостави Полша срещу Португалия. Поляците бяха пестеливи както в груповата фаза, така и в първия си елиминационен мач срещу Швейцария, който трябваше да се реши след дузпи. „Дружина полска“ не трябва да разчита на това този път, защото Кристиано Роналдо и компания показаха, че в продълженията са най-коварни. Те отстраниха считания за фаворит за титлата отбор на Хърватия с гол в 117-ата минута, без да имат точен удар в очертанията на вратата от началото на мача.

Сухата статистика сочи, че най-ефективната атака от всички четвъртфиналисти има Белгия с осем гола, следвана от Германия и Уелс с по седем. Бундестимът има най-стабилната защита и вратар и до момента не е допуснал нито едно попадение във вратата си. На обратния полюс по този показател е Исландия, която е получила по един гол във всичките си четири мача до момента.

Освен всичко друго на турнира продължава и битката за голмайсторския приз. В момента с по три гола са Антоан Гризман, Гарет Бейл и Алваро Мората, но испанецът няма да може да увеличи актива си, след като тимът му отпадна. В позиция за атака на отличието обаче има цели седем футболисти с по две попадения – Кристиано Роналдо, Луиш Нани, Марио Гомес, Ромелу Лукаку, Дмитри Пайе, Якуб Блашиковски и Грациано Пеле.

За спортни залози в bet365 бихме препръчали нашите партньори: Bet BG – бет365 букмейкър

Източник: Дневник