Ливърпул и Юве в битка за кюрдски талант от Бундеслигата

Кюрдът Махмуд Дауд, който в момента играе за Борусия (Мьонхенгладбах), е следващата голяма звезда в Бундеслигата под прицел на богатите европейски клубове. Ливърпул в момента е основен фаворит за подписа на родения през 1996-а година плеймейкър, но Ювентус също следи ситуацията доста от близо.

Дауд е роден в градчето Амуда в Сирия, съвсем близо до турската граница, а още като съвсем малко момче семейството му бяга от режима на Башар Асад и се установява в Германия. Плеймейкърът е и германски младежки национал, а от 2014-а година играе за мъжкия тим на Борусия (Мьонхенгладбах), където е записал 38 мача и 5 гола.

Той стартира футболния си път в малкото отборче ФК Германия (Ройсрат), но на 14 е забелязан от Фортуна (Дюселдорф) и след това от Борусия (М).

Отличава се с балансирана игра и много работа в средата на терена. Байерн, Барселона и Манчестър Сити също имат представа и са изпращали скаути. Но най-силните му качества са бързина в краката и убийствен пас, пише още изданието за 20-годишния полузащитник. Цената му обаче тепърва ще бъде уточнявана.

bet365