Манчестър Сити и Арсенал нямат право на грешка

Манчестър Сити приема Арсенал в дербито от програмата на 17-ия кръг в Премиър лийг. Двубоят е от 18 часа на стадион „Етихад“ и ще противопостави 3-ия и 4-ия във временното класиране. Лидерът Челси вчера постигна икономична победа с 1:0 над Кристъл Палас като гост и се откъсна на 9 точки пред втория Ливърпул, който има 34.

Със същия актив е и Арсенал, а Манчестър Сити е с една по-малко. Това означава, че равенството днес е най-малко желаният резултат и от „гражданите“, и от „артилеристите“, тъй като подялбата на точките ще ги остави далеч зад отбора на Антонио Конте.

И двата отбора „проспаха“ възхода на Челси в последните седмици и позволиха на лондончани да се откъснат много в класирането. Манчестър Сити спечели едва четири от последните си 10 мача. Арсенал пък загуби в сряда от Евертън с 1:2 и прекъсна серията си без поражение.

Победа за Сити ще влезе в статистиката като 50-ия им успех над Арсенал, който обаче няма две поредни гостувания във Висшата лига от април 2014 година.

Сити ще бъде без германския си халф Илкай Гюндоган, който се контузи през седмицата. Фернандиньо също не е на разположение на Джосеп Гуардиола, тъй като изтърпява наказание. Аут по същата причина е и Серхио Агуеро. Контузени пък са капитанът Венсан Компани и Фабиан Делф.

В състава на Арсенал няма наказани, но пък за сметка на това лазаретът е пълен. Поради контузии извън сметките на Арсен Венгер са Аарон Рамзи, Шкодран Мустафи, Дани Уелбек, Санти Касорла, Пер Мертезакер, Дебюши и Акпом.

Двата тима се отличават с много зрелищни сблъсъци помежду си, като в последните шест мача помежду си са отбелязали 24 гола, което прави средно по 4 на мач. Нападателят на Арсенал Оливие Жиру е вкарвал в четири поредни срещи във вратата на Сити.

Една от големите букмейкърски къщи в световен мащаб bwin дава коефициент 2,15 за победа на Манчестър Сити. Успехът на Арсенал е оценен на 3,50, докато за равенство залогът се умножава по 3,60.
bet365