Манчестър Юнайтед постигна ценна победа с 1:0 като гост на Селта Виго

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна ценна победа с 1:0 като гост на Селта Виго в първи полуфинал на турнира Лига Европа и се приближи до финала и голямата цел – спечелване на надпреварата.

„Червените дяволи“ не са печелили единствено трофея в Лига Европа, а тази година това дава и директно място в групите на Шампионската лига. В герой за „червените дяволи“ на „Балаидос“ се превърна Маркъс Рашфорд, който вкара директно от пряк свободен удар в 67-ата минута. Три чудесни намеси на вратаря на Селта Серхио Алварес попречиха на гостите да си тръгнат с по-убедителен успех.

Селта започна по-активно двубоя, но постепенно гостите овладяха инициативата и се настаниха трайно в тяхното поле, като създадоха редица положения.

Първата възможност беше пред вратата на Манчестър Юнайтед, след като Даниел Вас с глава стреля опасно след центриране на Радоя, но топката не намери целта, а и вратарят на гостите Ромеро беше добре пласиран.

Последва контраатака на Юнайтед, като в основата й беше френската звезда Пол Погба. Той обаче беше спрян на границата на наказателното поле.

В 34-ата минута гостите пропуснаха страхотна възможност да поведат, след като Мхитарян беше изведен в опасна близост, но стреля слабо и вратарят на Селта спаси удара. Четири минута по-късно Алварес спаси и удар на Джеси Лингард, който излезе очи в очи с него.

Така двата тима се оттеглиха на почивката при 0:0 и оставиха всичко за решаване през вторите 45 минути.

След няколко пропуска пред двете врати, развръзката настъпи в 67-ата минута, когато Рашфорд беше спрян непозволено от Майо близо наказателното поле и гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Самият Рашфорд се нагърби с изпълнението и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Алварес.
Селта – Манчестър Юнайтед+30

Десет минути преди края Рашфорд беше заменен от Антони Марсиал, като напусна терена накуцвайки.

В последните минути футболистите на Селта се опитаха да върнат попадението, но не успяваха да затруднят сериозно гостите. Самоотвержена намеса на Ерик Байи в наказателното поле попречи на Джон Гуидети да засече отблизо топката.

В последната минута на редовното време мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо беше принудин да извърши втора принудителна смяна, след като влезлият като резерва Ашли Йънг получи мускулен проблем и беше заменен от Крис Смолинг.

До края двубоят се доиграваше и в крайна сметка Юнайтед постигна ценната победа като гост и е с единия крак на финала. В другия полуфинал снощи Аякс разгроми с 4:1 Лион.

Селта – Манчестър Юнайтед 0:1
0:1 – Рашфорд (67)

Селта: Серхио Алварес, Майо, Кабрал, Ронкалия, Джони, Вас, Радоя, Ернандес, Аспас, Гуидети, Систо.

Манчестър Юнайтед: Серхио Ромеро, Матео Дармиан, Дейли Блинд, Ерик Байи, Антонио Валенсия, Маруан Фелаини, Пол Погба, Андер Ерера, Хенрик Мхитарян, Джеси Лингард, Маркъс Рашфорд.Нека Ви напомним, че всички мачове от Ла Лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Вижте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.