Ман Юнайтед започна лошо участието си в Лига Европа

„Червените дяволи“ загубиха с 0:1 в гостуването си на Фейенорд на стадион „Де Кайп“ в Ротердам. Мениджърът на гостите Жозе Моуриньо отново показа, че не му пука особено за този турнир, като направи цели 8 промени в стартовия състав и на практика игра с резервите. Домакините се възползваха по най-добрия начин от това и постигнаха ценна победа с попадение на юношата си Тони Тринидад де Вилена в 79-ата минута.

Холандците започнаха мача силно и в 11-ата минута бяха близо до откриване на резултата. Берхуйс опита далечен удар и Давид де Хеа трябваше да показва рефлекс, за да опази вратата си.

Англичаните започнаха активно второто полувреме и още в първите секунди организираха атака, която завърши с неточен далечен удар на Андер Ерера. Фейенорд пък отговори с доста по-опасен далечен изстрел на Ел Ахмади. Гостите обаче засилваха натиска и в 61-ата минута Пол Погба също пробва мерника си от дистанция.

Недоволен от развитието на мача в 63-ата минута Жозе Моуриньо направи тройна смяна, като пусна в игра Златан Ибрахимович, Мемфис Депай и Ашли Йънг, които трябваше да раздвижат нещата в предни позиции.

Рокадите не бяха достатъчни и навреме и мача завърши изключително неудовлетворително за Ман Юнайтед.