Мойс: Всеки мениджър би срещнал трудности да замени Фъргюсън

Мениджърът на Съндърланд Дейвид Мойс се върна в спомените си като треньор на Манчестър Юнайтед в навечерието на двубоя между двата тима от 18-ия кръг на 26 декември.

Шотландският специалист пое „червените даволи“ през лятото на 2013 година след оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън, но беше уволнен през пролетта на следващата година заради слаби резултати. Мойс дойде с огромен кредит на доверие, а на стадион „Олд Трафорд“ имаше огромен банер „Избраният“ в негова чест. От дистанцията на времето, Мойс си дава сметка, че просто е бил обречен на провал заради огромното влияние и наследство, което сър Алекс е оставил.

„Мисля, че дори и Жозе Моуриньо, Юрген Клоп, Джосеп Гуардиола и Карло Анчелоти биха срещнали трудности в ситуацията, в която се озовах аз. За никого работата в такъв отбор след мениджър като Фъргюсън би била трудна задача. Единственото ми съжаление е, че не ми дадоха време да осъществя прехода. Тони Кроос беше готов да дойде при нас през лятото. Въпросът беше обсъден с агента му.

Първата ми трансферна цел обаче беше Гарет Бейл. Той обаче избра да отиде в Мадрид и ни отказа. Още на първата ни среща пък сър Алекс ми каза, че Роналдо е готов да се върне в Манчестър“, споделя още Мойс.
bet365