Мъри: Ще имам истински шанс за №1 напролет

Световният номер две Анди Мъри (Вбр) затвърди страхотната си форма с победата си над Роберто Баутиста Агут (Исп) с 2-0 сета във финала на Мастърс турнира в Шанхай и съкрати изоставането си от водача в ранглистата Новак Джокович (Сър). Британецът смята, че ще получи реален шанс да се изкачи на световния връх идната пролет, когато няма да защитава много точки.

Шотландецът не вярва, че може да измести Джокович до края на този сезон.

Междувременно, залози за титла на Мъри от Откритото първенство на Австралия през януари се приемат при коефициент от 4.00. Шансовете на Джокович да защити трофея си от Мелбърн са оценени на 1.80.

Анди Мъри прави най-силния сезон в кариерата си и след двете поредни титли на китайска земя- в Пекин и Шанхай, вече е само на 915 точки от Джокович в годишната ранглиста. Той обаче не вярва, че може да измести сърбина от трона му през тази година, тъй като очаква последния да направи силен завършек на сезона в турнирите в зала.

„Мисля, че той отдавна не е допускал поражение в мач в зала, така че ще бъде много трудно за мен да го изместя през тази година. Смятам обаче, че в началото на следващия сезон ще се открие възможност пред мен. Не играх през февруари заради раждането на детето ми, а след това не се представих добре в Индиън Уелс и Маями. Няма да имам много точки за защитаване и тогава ще дойде истинският ми шанс“, коментира Мъри след триумфа в Шанхай.

Анди Мъри ще си вземе седмица почивка, след което му предстои участие във Виена, Париж и финалния Мастърс в Лондон. На Джокович му предстоят само още два турнира до края на годината- тези в Париж и Лондон.

Не забравяйте, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Важат условия.

Вижте всички залози за Тенис само по bet365.