Наполи разбиха с класическото 3:0 тима на Удинезе

Наполи се възползва по най-добрия начин от грешката на Рома и се доближи само на 2 точки зад прекия си съперник за второто място в крайното класиране в Серия „А“. „Небесносините“ разбиха с класическото 3:0 тима на Удинезе в последния мач от 32-ия кръг. Домакините на „Сан Паоло“ изиграха страхотно второ полувреме, в което с попадения на Дрис Мертенс в 47-ата, Алан Маркес в 63-ата и Хосе Кайехон в 72-ата миунта стигнаха до успеха.

Първото полувреме бе доста постно откъм интересни положения пред двете врати. Наполи повече владееше, но Удинезе добре се защитаваше и не допускаше сериозни опасности пред Орестис Карнезис. Марек Хамшик и Дрис Мертенс пробваха два удара в началото на мача, но без особен успех. В края на полувремето в 41-ата минута Раул Албиол стреля опасно с глава над вратата, а две по-късно и Лоренцо Инсиние шутира от движение, но до гредата.

Втората част обаче бе доста по-различна. Още в 47-ата минуа Дрис Мертенс бе изведен със супер пас от Жоржиньо и останал очи в очи с вратаря не сгреши за 1:0.

Този гол още повече вдъхнови домакините и те заредиха нови опасности. В 54-ата минута удар на Инсиние бе спасен от Карнезис. След това в 60-ата минута силен шут на Хамшик профуча до гредата. В ответната атака обаче Удинезе стигна до най-сериозната си опасност. Дуван Сапата бе намерен с центриране в пеналта и с глава уцели греда.

В 63-ата минута обаче Наполи стигна до втори гол. Али Аднан Казим подари една топка на Алан Маркес в опасна зона и бразилецът със силен удар вкара на бившия си тим за 2:0.

В 72-ата минута домакините направиха преднината си класическа. Инсиние нахлу в наказатеното поле и опита да вкара с пета, но вратарят спаси, след това шут на Мертенс бе блокиран, но топката стигна до Кайехон, който в крайна сметка вкара за 3:0.

Така Наполи взе ценен успех и вече има актив от 70 точки, като тимът остава 3-ти, но само с 2 точки по-малко от втория Рома. Удинезе пък запазва 11-ото си място в класирането с 40 точки.2. Още по-лесно е с новото приложение на Bet365 Livescore – 365Scores. Приложението позволява да изберете Вашите любими екипи и лиги, за да създадете Ваш собствен Спортен канал, включително всички резултати, позиции, спортни новини, съобщения, трансфери и важни събития. Всичко на едно място, а преживяването е уникално. Livescore приложението на 365Scores покрива хиляди различни лиги и спортове по света: Висша Лига, Бундеслига, Серия A, Ла Лига, Шампионска лига, Евро 2016, Открито първенство по тенис на Австралия, Уимбълдън, NFL и много други.
Забавлявайте се с над 10,000 екипа от цял свят:Арсенал, Манчестър Юнайтед, Ман Сити, Челси, Ливърпул, Тотнъм, Реал Мадрид, Барселона, Милан, Ювентус, ПСЖ, Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Галатасарай, Бостън Селтикс, Лос Анджелис Лейкърс и др.