Отборът на Аякс взе дербито на Холандия срещу Фейенорд с 2:1

Отборът на Аякс взе дербито на Холандия срещу Фейенорд с 2:1. Мачът се игра на „Амстердам АренА“, а головете за домакините вкараха Шьоне (2) и Давид Нерес (36), докато за гостите се разписа Крамер в даденото от съдията продължение.

Аякс реши мача още през първото полувреме. Амстердамците поведоха в резултата със страхотен гол от съблекалнята. Във 2-ата минута ветеранът Ласе Шьоне изпълни пряк свободен удар с фалц, топката се удари в напречната греда и влетя в мрежата покрай объркания поглед на вратаря на Фейенорд. Вместо да се успокоят, футболистите на столичния клуб се опитваха да решат мача, колкото се може по-рано. Макар и да липсваха сериозни голови положения, те тотално доминираха през първата част.

Така се стигна до 36-ата минута, когато Аякс организира много добре изградена атака. Тя завърши с гол на Нерес, след като подаването на Хаким Зиеш прекоси почти цялото наказателно поле. Любопитното е, че това е едва трети мач в първенството за 20-годишния нападател.

През второто полувреме не се случи нищо интересно до средата му, когато за няколко минути настана истинска буря пред вратата на Фейенорд. Първо в 67-ата минута опасен фалцов удар на Зиеш мина на сантиметри от гредата. При следващата атака на домакините Абделхак Нури се изправи очи в очи с Вермеер, който обаче изби удара му. Две минути след това вратарят изби нов изстрел, но този път с глава от 2 метра разстояние. Все пак, гостите се измъкнаха сухи от тези пет минути, изпълнени с положения за Аякс.

В 79-ата минута и Траоре се отчете с пропуск, когато Фермер излезе и блокира шута му. Противно на очакванията и на играта на ротердамци, те успяха да отбележат почетно попадение в добавеното време, когато Мишел Крамер опъна мрежата с топовен шут извън наказателното поле.

След тази ценна победа Аякс се изкачи на втората позиция с 66 точки, вече едва на три от лидера, който е именно победеният в този мач Фейенорд.3. Оферта на Bet365 за множествен залог на Европейски футбол Ви дава шанс да получите бонус до 100% за най-интересните първенства в Европа, както и груповата фаза и елиминациите на Шампионската Лига. Тази оферта важи за печалбите от множествен залог с 3 или повече селекции, направен преди мачовете, за пазарите Краен Резултат или Резултат/Двата Отбора да Отбележат Гол за Шампионската Лига на УЕФА, Висшата Лига на Англия, Серия А на Италия, Примера Дивисион на Испания или Първа Бундеслига на Германия. Бонусът няма да важи ако залог е бил затворен напълно. Ако залог е бил затворен частично, бонусът ще се изчисли на база останалия активен залог и максимално възможния бонус е 250.000 лв.
Формула 1