Официално: Нианг вече е играч на Уотфорд

Нападателят Мбайе Нианг вече официално е футболист на Уотфорд. Днес французинът мина медицински прегледи, след което подписа договора си със “стършелите”. Футболистът идва под наем от Милан срещу 750 хил. евро и опция за откупуване на стойност 18 милиона евро.

Тази клауза става задължителна, ако играчът вкара 10 гола до края на сезона в Премиър лийг.

Милан привлече Нианг от Каен през 2012 година срещу 3 милиона евро. Футболистът бе считан за голям талант, но така и не успя да разкрие потенциала си на “Джузепе Меаца”. Той вече два пъти бе пращан под наем в Монпелие и Дженоа, но сега за пръв път има включена и опция за откупуване. До момента той има 12 гола и 10 асистенции в 77 мача за “росонерите”.

“Уотфорд може официално да обяви привличането на вълнуващия млад нападател на Милан Мбайе Нианг. Той идва под наем до края на сезона с опция за откупуване. Той може да действа на крилото или като централен нападател. Нианг е бивш младежки национал на Франция и е третото ново попълнение на Уотфорд през януари”, обявиха от клуба.

Самият играч пък обяви, че е предпочел офертата на Уотфорд заради мениджъра Валтер Мадзари.

“Много съм щастлив, че идвам тук. Мениджърът Валтер Мадзари имаше голямо значение за моя избор. Искам да играя добър футбол тук и да спечеля много мачове. Феновете на Уотфорд са страхотни, а това също е много важно. Тук познавам добре играчи като Окака и Перейра, които са чудесни футболисти и ще е хубаво да играя заедно с тях”, обяви Нианг.
bet365