Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечели днешната Гран При на Китай

От първа стартова позиция пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечели днешната Гран При на Китай, без позицията му да бъде оспорвана от старта до финала. Основната причина за липсата на битка за победата в края на състезанието в Шанхай бе грешното стратегическо решение на Ферари още в първата част, след която Себастиан Фетел от втори потъна към средата на колоната. До финала четирикратният световен шампион успя да си пробие път до челото, но нямаше достатъчно обиколки, за да стопи преднината на Хамилтън, и финишира втори, на шест секунди зад британеца.

До последното трето стъпало на подиума стигна Макс Верстапен. Младата звезда на Ред Бул направи много изпреварвания и се възползва по най-добрия начин от всички свои съперници от променливите условия на пистата днес. Така след вчерашния пълен провал в квалификацията днес холандецът от 16-и на старта успя да финишира трети.

На старта Люис Хамилтън беше безгрешен и не позволи на втория Себастиан Фетел да го изпревари. Ботас пробва атака, но германецът се защити добре и не му позволи да го изпревари. Няколко завоя по-късно се стигна до първия инцидент на изсъхващата писта, където всички пилоти избраха да стартират с гуми за мокро интермедия с изключение на Карлос Сайнц.

Пилотът на Уилямс Ланс Строл бе завъртян от болид на Форс Индия и излетя от пистата, приключвайки състезанието си в чакъла. Това доведе до активирането на виртуалната кола за сигурност.

В третата обиколка Фетел влезе първи от лидерите в бокса за смяна на гумите интермедия с меките сликове на Пирели. В същото време Верстапен остава на пистата и от дъното стигна до петото място.

Тежка катастрофа на Антонио Джовинаци от Заубер изкара реалната кола за сигурността. Италианският резервен пилот на швейцарския тим разби втори болид за по-малко от 24 часа след грешката си във вчерашната квалификация. Всички лидери минаха през бокса, като Фетел загуби най-много, след като за него това бе втори бокс в разстояние на няколко обиколки.

Състезание за Гран При на Китай 2017+54

В 20-ата обиколка Фетел, който заради грешното решение на Ферари потъна от второ до шесто място, настигна съотборника си Райконен и в крайна сметка го изпревари. Две обиколки трябваха на четирикратния световен шампион да се залепи за скоростната кутия на Даниел Рикардо.

В 22-рата обиколка Себ постови под напрежение бившия си съотборник в Ред Бул и след зрелищна битка изпревари австралиеца за третото място. Германецът веднага започна да преследва втория Верстапен, а Кими четвъртия Рикардо.

В 29-ата обиколка Себастиан наложи много високо темпо и настигна другия пилот на Ред Бул Макс Верстапен. Холандският тийнейджър не издържа на напрежението и допусна грешка при спиране, блокира гумите и Фетел не чака втора покана да грабне второто място.

В 34-ата обиколка Фернандо Алонсо отпадна от състезанието в Китай заради пореден технически проблем в болида на Макларън-Хонда. В 35-ата обиколка Ферари и Фетел решиха да влязат за трети път в бокса за нов комплект от меките гуми. В следващата обиколка същото направи и лидерът в надпреварата Хамилтън. Британският пилот на Мерцедес се върна на трасето необезпокояван на чело на колоната.

В 40-ата обиколка Райконен спря в бокса и заложи на сликове със супермеката смес на Пирели. Финландецът загуби позиция от Карлос Сайнц, връщайки се на пистата, но обиколка по-късно бързо се върна на петото място.

В оставащите обиколки до финала Люис Хамилтън нямаше проблем да задържи Себастиан Фетел зад гърба си и да спечели първата победа за този сезон в днешната Гран При на Китай. Фетел остана втори на шест секунди, без да има шанс да настигне британеца и да го подложи под напрежение в края на състезанието в Шанхай.
Битката между съотборниците в Ред Бул завърши с победа на Макс Верстапен, който бе много по-бавен от Даниел Рикардо, но в края успя да се качи на последното място на подиума. Австралиецът обаче не се възползва от по-доброто състояние на гумите си и дори грешката в края на Макс не доведе до нещо повече от четвъртото място за Даниел днес. Останаха съмнения, че той следва заповед от бокса да не изпреварва Верстапен, но това предстои да разберем.

Другият пилот на Скудерия Кими Райконен нямаше добър ден днес и финишира едва пети. Финландецът имаше технически проблеми с болида си днес и нищо не вървеше в негова полза.Нека Ви напомним, че всички страхотни пазари, на които bet365 предлагат достъп, включително и На Живо, са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо състезания от всички краища на света с Bet365 Livescore.
Вижте всички залози и прогнози за Формула 1 само по bet365.