ПРОГНОЗА: Борусия Дортмунд – Херта

Борусия Дортмунд – Херта, среща от седмия кръг на германската Бундеслига.
Стадион „Сигнал Идуна Парк“, 21.30 часа българско време.

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Бартра, Гинтер, Шмелцер, Паслак, Парк, Бърнич
Полузащитници: Роде, Вайгъл, Мор, Кагава, Пулишич, Гьотце, Шахин, Мерино
Нападатели: Дембеле, Обамеянг, Ел Гадиуи
Контузени: Суботич, Дурм, Бендер, Ройс, Шюрле, Рамос, Кастро, Сократис, Пишчек, Герейро

Третият в таблицата Борусия приема една от приятните изненади на сезона Херта без цели десет футболисти, като част от тях се завърнаха с травми след мачовете на националните отбори. Домакините имат сериозни проблеми в защита, а в така също не изглеждат с много опции заради контузиите на Адриан Рамос и Андре Шюрле.
„Старата дама“ на Пал Дардай не е най-удобният противник, срещу който да подновиш мачовете за първенство. Тимът изравни рекорда си от 13 спечелени точки за първите 6 кръга и не крие амбициите си да продължава в същото темпо, заемайки сензационното второ място в класирането. Саломон Калу е на линия за мача, след като лекуваше болки в гърба няколко седмици.

„Жълто-черните“ не са губили последните си 22 домакински мача в петък, постигайки цели 16 успеха. Освен това Борусия се цели в 25-ия си пореден мач без загуба на свой терен, което би било подобряване на собствения си рекорд. Под ръководството на Томас Тухел Дортмунд вкара 98 гола в 40 шампионатни срещи – нито един негов предшественик не може да се похвали с подобно постижение!
Борусия има три победи и едно равенство в последните четири официални мача срещу този противник, получавайки само един гол във вратата си. На свой терен рурци имат 18 победи и едва четири поражения в 29 мача срещу столичани, разписвайки се поне веднъж в последните 25 мача срещу Херта на този стадион.
Берлинчани се представят великолепно под ръководството на Дардай, но оставят впечатленията, че са по-скоро домакински отбор. Ще заложим на оспорван двубой и знак „1“.

Резултат: Борусия Дортмунд – Херта 2:1 /gol.bg

В допълнение на емоциите На Живо, Вие може да гледате над 60.000 събития всяка година с услугата Пряко Предаване.

Вижте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Bet365