Първа загуба за Зенит

Отборът на Зенит (Санкт Петербург) претърпя днес първо поражение от началото на сезона в руската Премиер Лига. В мач от 13-ия кръг питерци загубиха с 1:2 от Терек в Грозни.

Двубоят всъщност започна отлично за водения от Мирча Луческу тим, който още в 10-ата минута излезе напред в резултата. След атака на питерци футболист на гостите стреля към вратата на Терек, вратарят Евгений Городов спаси удара, но при добавката Роберт Мак не сбърка – 0:1.

Още преди почивката обаче Терек обърна резултата в своя полза с две попадения на Беким Балай. В 34-ата минута албанският нападател бе изпуснат от бранителите на Зенит във вратарското поле и на празна врата изравни след центриране отляво. Четири минути по-късно Балай бе точен за 2:1 с чудесен изстрел по земя.

bet365
Балай бе точен за 2:1 с чудесен изстрел

До края на двубоя питерци не успяха да се преборят поне за равенство, а в последните секунди втори жълт, съответно червен картон получи Нето от гостуващия тим.

Играчите на Луческу остават на второ място в класирането с 28 точки – 3 по-малко от лидера Спартак (Москва). Терек пък се изкачи на трето място с 24 точки, след като записа днес трета поредна победа в шампионата. Терек няма поражение в последните си шест срещи. bet365