Първа лига изправя един срещу друг Черно Море и Левски

Последният кръг от редовния сезон в Първа лига изправя един срещу друг Черно Море и Левски. Мачовете между тези два отбора по традиция са много интересни и оспорвани, а „моряците“ и тази година успяха да нанесат тежък удар по „сините“, отстранявайки ги в турнира за Купата на България. Левски пък се наложи в шампионатния двубой на „Георги Аспарухов“, а сега ще се опита да надвие тима на Георги Иванов – Гонзо и в Каварна. Ако успеят, столичани ще постигнат първа победа на чужд терен през пролетта, след като досега взеха само точка от мачовете с Пирин (Благоевград), Дунав и Берое.

Гонзо няма да може да разчита на контузения Бакари, а вместо него атаката ще води Марек Кузма, който е в добра форма и вкара два гола на Нефтохимик преди паузата за националните отбори. Капитанът Георги Илиев ще организира играта на варненци, а по двата фланга ще нападат Иван Коконов и юношата на „сините“ Борислав Балджийски. Александър Цветков и Тодор Паланков ще действат като двойка вътрешни халфове.

За Левски е възможно повторен дебют да направи Божидар Митрев. Стражът, който вчера навърши 30 години, може да бъде предпочетен пред младия Николай Кръстев. Сърджан Лукин и Давид Яблонски ще са двамата централни защитници, въпреки че Димитър Пиргов и Александър Александров вече са здрави. В предни позиции ще започне Бабатунде Адениджи, а зад него ще е триото Франсис Нар, Божидар Краев и Антонио Аниете. В средата на терена ще си партнират Георги Костадинов и Мехди Бурабия.

Черно море и Левски нямат равенство в последните 6 мача помежду си, когато домакин са „моряците“. „Сините“ спечелиха 7-те последни срещи с Черно море за първенство, но в този период два пъти загубиха за Купата, включително финала през 2015 година.

Световният букмейкър bwin посочва за фаворит Левски с коефициент 2.30. Ставката за равенство е 3.10, а евентуален успех на Черно море е оценен с 2.90.

Първа лига, 26-и кръг:

ЧЕРНО МОРЕ – ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; Сукуп, С. Станчев, Николов, Венков; Паланков, А. Цветков; Балджийски, Г. Илиев, Коконов; Кузма
Старши треньор: Г. Иванов
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Митрев; Прохазка, Лукин, Яблонски, В. Минев; Г. Костадинов, Бурабия; Нар, Краев, Аниете; Адениджи
Старши треньор: Н. Митов

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: „Градски“, Каварна
НАЧАЛО: 17:30 часа
Нека Ви напомним, че ако тази среща завърши 0:0, bet365 ще върне губещите залози за Точен Резултат, Първо Полувреме/Краен Резултат и Скоркаст с офертата за Нулево Равенство – Отменен Залог. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове за БГ Футбол от всички краища на света с Bet365 Livescore.
Вижте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.