Саутхамптън победи с 3:1 гостуващия Кристъл Палас

Саутхамптън победи с 3:1 гостуващия Кристъл Палас и сложи край на серията на „орлите“ от 4 поредни успеха в Премиър лийг. Късни попадения на Мая Йошида и Джеймс Уорд-Праус донесоха трите точки на „светците“. Загубата остави Кристъл Палас на 16-то място в класирането, на три точки над зоната на изпадащите.

В отсъствието на контузения Маноло Габиадини в предни позиции за Саутхамптън започна Шейн Лонг, а сред резервите остана Джей Родригес. Джеймс Уорд-Праус, Душан Тадич и Нейтън Редмънд бяха другите офанзивни футболисти на „светците“.
Мениджърът на Кристъл Палас Сам Алърдайс направи само една промяна в състава, който шокира Челси на „Стамфорд Бридж“ през уикенда – вместо Джеймс Томкинс в центъра на защитата започна Мартин Кели. На върха на атаката действаше Кристиан Бентеке, подпомоган по фланговете от Уилфред Заха и Андрос Таунзенд. За Заха това беше мач номер 250 с екипа на „орлите“.

Саутхамптън можеше да поведе още в 1-ата минута, но Шейн Лонг шутира в аут от удобна позиция. Гостите отвърнаха с опасен удар от фаул на Лука Миливоевич, срещнал гредата. В 31-ата Таунзенд изведе Бентеке и белгиецът вкара за Кристъл Палас. В самия край на полувремето обаче Уорд-Праус центрира към Редмънд и той отбеляза за 1:1.
През втората част съперниците действаха по-предпазливо, но късметът се усмихна на домакините. В 84-ата минута японският защитник Мая Йошида изправи на крака феновете на „Сейнт Мери“, а в следващата атака Саутхамптън реши всичко с трети гол, дело на Джеймс Уорд-Праус.

Кристъл Палас продължава битката си за оцеляване. Тимът на Сам Алърдайс посреща Арсенал в следващия кръг, а Саутхамптън гостува на Уест Бромич.2. Още по-лесно е с новото приложение на Bet365 Livescore – 365Scores. Приложението позволява да изберете Вашите любими екипи и лиги, за да създадете Ваш собствен Спортен канал, включително всички резултати, позиции, спортни новини, съобщения, трансфери и важни събития. Всичко на едно място, а преживяването е уникално. Livescore приложението на 365Scores покрива хиляди различни лиги и спортове по света: Висша Лига, Бундеслига, Серия A, Ла Лига, Шампионска лига, Евро 2016, Открито първенство по тенис на Австралия, Уимбълдън, NFL и много други.
Забавлявайте се с над 10,000 екипа от цял свят:Арсенал, Манчестър Юнайтед, Ман Сити, Челси, Ливърпул, Тотнъм, Реал Мадрид, Барселона, Милан, Ювентус, ПСЖ, Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Галатасарай, Бостън Селтикс, Лос Анджелис Лейкърс и др.