Севиля ще посрещне 30-ия кръг в Ла Лига извън тройката

За втори път през сезона Севиля се препъна в намиращия се в зоната на изпадащите Спортинг Хихон и ще посрещне 30-ия кръг в Ла Лига извън тройката. Този път отборът на Хорхе Сампаоли не успя да намери път към мрежата на съперника и обедният двубой на „Рамон Санчес Писхуан“ завърши 0:0. През есента пък двата тима направиха 1:1.

Така севилци вече нямат победа в четвърти пореден кръг и сдадоха третото място на Атлетико Мадрид, който само за четири кръга навакса изоставане от 9 точки. Реал Мадрид и Барселона, които ще изиграят двубоите си по-късно днес, заемат първите две позиции.

Тимът от Андалусия не показа почти нищо стойностно и в дълги етапи от мача с нищо не превъзхождаше Хихон. Едва през втората част Севиля заигра по-организирано. Най-сериозната възможност за гол дойде в 79-ата минута, когато Стеван Нзонзи се промъкна с топката на няколко метра от вратата, но шутира прекалено силно и много неточно.

В средата на втората част домакините настояваха да получат дузпа, след като Фернандо Аморебиета спря с ръка центриране отдясно. Съдията обаче прецени, че не е имало умисъл в действията на защитника на Спортинг.

В междинния кръг през идната седмица Севиля гостува на Барселона в ключов сблъсък в борбата за призовите места.

Девет кръга преди края Хихон остава на 5 точки от спасението.Нека Ви напомним, че всички мачове от Ла Лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.