Сериозно предизвикателство пред Гришо

Българинът ще се сблъска със световния №1 Новак Джокович на Мастърса в Париж. Първата ни ракета и поставен под №14 в основната схема Григор Димитров излиза срещу световния хегемон от последните години Новак Джокович (Срб) днес от около 16:00 часа наше време в двубой от трети кръг на Мастърса в Париж, Франция (АТР 1000). Двамата са се срещали шест пъти до момента, като Гришо има само един успех в тези срещи.

Ставката затова Димитров да успее да спечели мача е 6.50, а шансовете на българина да ликува в откриващия сет са оценени на 4.50. Залози за успех на Джокович се приемат с коефициент 1.11.

Григор Димитров, №18 в ранглистата, стартира директно от втори кръг където, спечели първата част срещу Маркос Багдатис, а след това представителят на Кипър се отказа поради контузия. Българинът ще играе в 1/8-финалите в Париж за четвърти пореден сезон, но досега не е успявал да стигне по-напред.

Новак Джокович започна участието си на „BNP Paribas Masters“ с безпроблемна победа срещу Жил Мюлер от Люксембург с резултат 6-3 6-4. За сърбинът това бе 16-ти пореден успех в „Берси“ и общо 60-ти за сезона. Той няма право на грешка в идния дуел, или в противен случай има вероятност да бъде изместен от върха на АТР класирането от Анди Мъри (Влбр).

„Очевидно, Григор е изключително талантлив тенисист. Той вече е от доста време е в тура и понатрупа солиден опит. Притежава добра работна етика и непрестанно се опитва да подобрява играта си. Способен е да нарани всеки със силния си сервис и форхенд. Сигурен съм, че той ще бъде много мотивиран да изиграе добър мач срещу мен“, каза Джокович в навечерието на сблъсъка.

Димитров е без спечелен сет в три мача срещу Джокович на твърди кортове. Българинът завоюва единствената си победа срещу сърбина на Мастърса в Мадрид през 2013 г. Последната схватка между двамата пък бе в Пекин година по-късно и приключи при резултат 6-2 6-4 в полза на Ноле.

Победителят от предстоящия дуел ще играе в 1/4-финалите срещу Давид Гофен (Бел) или Марин Чилич (Хрв). Гофен има превес от 3-0 в преките им сблъсъци и коефициентът затова той да успее да се поздрави с четвъртия си успех срещу хърватина е 2.25.

bet365