Тази вечер ще мерят сили един срещу друг Борусия (Дортмунд) и Монако от 1/4-финала в Шампионската лига

Тази вечер е първият двубой между Борусия (Дортмунд) и Монако от 1/4-финала в Шампионската лига. Два от отборите, които показват най-атрактивен футбол в турнира, ще мерят сили един срещу друг. Любопитното е, че това е първи сблъсък между тях в евротурнирите. Германците са считани за фаворит в сблъсъка, но монегаските са приятната изненада и ще е любопитно дали ще продължат да изумяват Европа.

Борусия досега се представя успешно, когато трябва да играе срещу френски отбори. В пет подобни случая дортмундци четири пъти са продължавали напред. Само веднъж се е случвало германският тим да отпадне и това бе през 2003 година от Сошо.

В същото време Монако също може да се похвали с добро представяне, когато се изправя срещу отбори от Бундеслигата. Французите имат 7 победи, 5 равенства и 4 загуби.

Борусия играе изключително силно на свой терен в турнирите на УЕФА. В последните си 12 мача отборът има само 1 загуба и цели 9 победи, като 2 мача са завършили наравно. В същото време пък Монако допуска твърде много голове в своите мачове. През този сезон в Шампионската лига отборът е получил цели 13 попадения.

Домакините имат доста кадрови проблеми за този мач. Шинджи Кагава, Андре Шюрле, Юлиан Вайгъл и Лукаш Пишчек имат проблеми с контузии и до последно ще са под въпрос за срещата. Марко Ройс поднови тренировки, но и неговото участие не е много сигурно.

Монако също има някои проблеми със състава си. Джибрил Сидибе страда от апендисит и със сигурност няма да играе довечера. Тиемуе Бакайоко пък е наказан за този двубой.

Букмейкърът bwin дава предимство на домакините с коефициент 1,65 за техен успех. Равенството е оценено на 4,25, а победа за гостите е със ставка 4,75.

Шампионска лига, 1/4-финал:

БОРУСИЯ (ДОРТМУНД) – МОНАКО

Вероятни състави:

БОРУСИЯ: Бюрки, Дурм, Папастатопулос, Бартра, Шмелцер, Вайгъл, Пулишич, Кастро, Герейро, Дембеле, Обамеянг

МОНАКО: Субашич, Раджи, Жемерсон, Глик, Менди, Силва, Мутиньо, Фабиньо, Лемар, Фалкао, Мбапе

Стадион: „Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Съдия: Даниеле Орсато, Италия
Начало: 21:45 часа
Нека Ви напомним, че всички мачове от Шампионска лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.