Футболистите на Борусия (Дортмунд) са в шок след експлозиите до клубния автобус снощи на път за стадиона

Футболистите на Борусия (Дортмунд) са в шок след експлозиите до клубния автобус снощи на път за стадиона, каза генералният директор на клуба Ханс-Йоахим Вацке.

„Всички сме шокирани. Надявам се, че футболистите ще успеят да се концентрират за мача, въпреки че ще бъде трудно в такава ситуация“, каза Вацке пред „Билд“.

Вратарят на Дортмунд Роман Бюрки разказа, че е седял до пострадалия защитник Марк Бартра по време на експлозиите.

„Седях до Марк Бартра, който бе ударен от счупени стъкла от задния прозорец на автобуса. Тъкмо излизахме на главния път, когато чухме поредица от експлозии“, каза Бюрки пред вестник „Блик“.

Заради инцидента срещата от четвъртфиналите срещу Монако бе отложена за днес, като билетите ще важат без презаверка.

От Борусия (Дортмунд) предложиха помощ за настаняването на привържениците на Монако, които трябваше да останат една нощ непредвидено в града.

На този етап от полицията не определят случилото се като терористична атака. Край мястото е открита бележка, с която се поема отговорност за инцидента, но засега от полицията не разкриват съдържанието на бележката и на какъв език е написана.

Това, което е сигурно, че е имало три взривни устройства, скрити в жив плет край пътя близо до хотела на отбора и те са задействани, когато автобусът е минавал оттам. От детонацията са изпочупени стъклата на автобуса, от което е пострадал защитникът Марк Бартра. Той е получил наранявания на дясната китка и е претърпял операция.

Букмейкърът bwin дава предимство на домакините с коефициент 1,57 за техен успех. Равенството е оценено на 5,00, а победа за гостите е със ставка 5,50.1.2 Bet365 Livescore годишно излъчва над 70 000 спортни събития на живо. Все пак трябва да имате предвид, че е възможно поради права за интелектуална собственост някои от спортните събития да не могат да бъдат излъчвани. Bet365 е световен лидер в предаването на живо на спортни събития, но много хора се чудят дали това е легално. Няма причина да се притеснявате, тъй като букмейкърът излъчва само и единствено предавания, за които е получил изрично разрешение. Дори в някоя от държавите излъчването на това спортно събитие да е забранено, bet365 просто ще блокира излъчването на това събитие до тази група от хора. Това е още една причина да не се притеснявате и да се насладите на любимите си предавания с Bet365 Livescore.