Челси – УБА 1:0

Челси приема Уест Бромич в търсене на девета поредна победа в Премиър лийг, която ще върне отбора на върха във временното класиране. Диего Коща откри резултата в 76-ата минута.

Всъщност „сините“ се нуждаят само от точка, за да изместят Арсенал от първото място. „Топчиите“ се наместиха там вчера благодарение на повечето си отбелязани голове.

Една промяна е направил Антонио Конте в сравнение със състава, който преди седмица победи Манчестър Сити на „Етихад“ – Неманя Матич заменя Сеск Фабрегас. Уест Бромич излиза в непроменен състав за пети пореден път.

Изненадващо гостите бяха по-опасният тим през първата половина на първата част, като Брънт и Рондон имаха добри възможности да открият резултата, но ударите им преминаха много близо, но встрани от целта. В 29-ата минута Челси можеше малко щастливо да открие резултата, след като изстрел на Педро рикошира в Канте и премина на сантиметри от дясната греда на вратата на Фостър.

В 38-ата минута сантиметри не достигнаха на Коща да засече с глава центриране на Педро.

След около час игра Крейг Доусън, който вече имаше жълт картон, влезе остро в краката на Коща, но Майк Дийн го пожали. Луис стреля опасно от последвалия пряк свободен удар, но топката премина встрани.

В 67-ата минута Кейхил се намеси решаващо и блокира Флетчър, който можеше да нанесе голов удар.

Когато публиката на „Стамфорд Бридж“ вече започна да се притеснява, че техните любимци не могат да открият как да пробият отбраната на гостите, Диего Коща взе нещата в свои ръце. Нападателят се възползва от грешка на Гарет Макоули, пребори се с него и простреля Фостър с мощен шут в горния ляв ъгъл

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Кейхил, Моузес, Канте, Матич, Алонсо, Педро, Коща, Азар

Уест Бромич: Фостър, Доусън, Макоули, Еванс, Ниом, Якоб, Флетчър, Брънт, Морисън, Филипс, Рондон
bet365