Шампионската лига Отново ни очаква

Днес е втората порция мачове от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Отново ни очакват доста интересни сблъсъци по терените на Европа. Някои от най-големите фаворити в турнира започват участието си и със сигурност ще искат да стартират ударно.

На първо място трябва да обърнем внимание на настоящия носител на трофея Реал Мадрид. „Белият балет“ приема на „Сантиаго Бернабеу“ Спортинг (Лисабон) в сблъсък от група „F“. Звездата на домакините Кристиано Роналдо ще се изправи срещу родния си клуб и със сигурност ще бъде интересно.

Друг сблъсък, който приковава вниманието е този между Ювентус и Севиля. Италианският шампион, който не крие амбициите си за силно представяне в турнира, ще домакинства в Торино на настоящия носител на титлата в Лига Европа. Двата тима имат стари сметки за уреждане, тъй като бяха в една група и миналия сезон. Тогава именно загубата от Севиля в последния кръг прати „бианконерите“ на второто място в групата и до голяма степен бе причината за ранното отпадане на тима от надпреварата, след като на 1/8-финал на пътя на италианците застана Байерн (Мюнхен).