Юве и Милан кръстосват шпаги в спор за Суперкупата

Преди броени дни Ювентус надви Рома с 1:0 и направи голяма крачка към поредната си титла в Серия „А“, а днес на тима предстои ново важно изпитание. „Старата госпожа“ излиза срещу Милан в двубоя за Суперкупата на Италия, който ще се играе в Доха, и ще се опита да си върне на „росонерите“ за загубата в първенството точно преди два месеца.

Юве взе участие във всеки от последните 4 мача за трофея и загуби само веднъж. Това стана през 2014 година срещу Наполи, отново в Катар. По ирония на съдбата, тогава Гонсало Игуаин вкара и двата гола във вратата на „бианконерите“, а след това бе точен и при дузпите, донесли отличието във витрината на Наполи. Сега аржентиенцът ще се опита да спечели първа купа с новия си отбор.

„В отлична форма сме, но само това няма да е достатъчно, за да спечелим. Знаем на какво е способен Милан. Това е финал и всичко може да се случи. Всички ни смятат за фаворит, но Милан ще играе без страх“, коментира треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри.

С травми все още са Леонардо Бонучи и Даниел Алвеш, но с Андреа Бардзали и Джорджо Киелини в центъра защитата на Юве изглежда повече от стабилна. В предни позиции ще действат Игуаин и Пауло Дибала, а играта на тима ще дирижира Миралем Пянич. Мачът в Доха ще е под номер 600 за Джанлуиджи Буфон с екипа на гранда от Торино.

Контузените в състава на Милан са Давиде Калабрия, Рикардо Монтоливо и Матиас Фернандес. Наставникът Винченцо Монтела по всяка вероятност ще пусне в атака Карлос Бака, Джакомо Бонавентура и Сусо, а Юрай Куцка, Мануел Локатели и Андреа Бертолачи ще си партнират в средата на терена.

За „росонерите“ мачът в Катар е шанс за първи трофей от 2011 година, когато победиха с 2:1 Интер отново за Суперкупата на Италия.

Водещият букмейкър bwin предлага коефициент 1.65 за победа на Юве, равенството е оценено с 3.70, а коефициентът за успех на Милан в редовното време е 5.75.

Вероятни състави:

ЮВЕНТУС (4-3-1-2): Буфон; Лихтщайнер, Бардзали, Киелини, А. Сандро; Кедира, Маркизио, Стураро; Пянич; Игуаин, Дибала
Старши треньор: М. Алегри
МИЛАН (4-3-3): Донарума; Абате, Палета, Романьоли, Де Шилио; Куцка, Локатели, Бертолачи; Сусо, Бака, Бонавентура
Старши треньор: В. Монтела

СЪДИЯ: Антонио Дамато
СТАДИОН: „Ясим бин Хамад“
НАЧАЛО: 18:30 часа
bet365