АРСЕНАЛ ПЪРВИ В ГРУПАТА СЛЕД БЪЛГАРСКИ ПОДАРЪК

Арсенал завърши на първо място в група А на Шампионската лига, след като постигна убедителна победа с 4:1 при гостуването на Базел. В другия мач Лудогорец направи услуга на лондончани с равенството 2:2 срещу Пари Сен Жермен. Българският шампион не само си осигури класиране за Лига Европа, но и прати отбора на Арсен Венгер на върха.

Поради честото си завършване на второ място „артилеристите“ не успяват да преодолеят осминафиналите последните шест години. Освен спечелването на групата те завършиха първата фаза без да допуснат загуба за първи път от 2005 г.

Арсенал започна много активно. Лондончани пресираха високо и натиснаха от самото начало. В осмата минута те поведоха след попадение на Лукас Перес. Алексис Санчес намери Гибс в наказателното поле, а той насочи топката към испанеца, който прати топката в опразнената врата за 0:1. Отборът на Арсен Венгер стигна до второ попадение в 16-ата минута, а голът бе идентичен на първия. След удар на Гибс вратарят на домакините отклони топката, но на крака на Перес, който отново бе пред празна врата и отново прати топката в мрежата. Към края на полувремето Базел заигра малко по-силно и стигна до две по-опасни ситуации, но резултатът на почивката остана 0:2.

В началото на второто полувреме Лукас Перес стигна до хеттрик и сложи край на интригата в срещата. Испанецът пак получи топката от Гиб и с нисък, силен удар се разписа. Малко по-късно Иуоби направи 0:4, след като Алексис Санчес подаде топката на Йозил, а германецът намери нигерийския талант.

Перес имаше сериозни проблеми с адаптацията на „Емиратс“ след пристигането си от Ла Коруня през лятото, като бе титуляр само в един мач от Висшата лига. Той имаше само два гола, които паднаха срещу Нотингам за Купата на Лигата. Тази вечер обаче испанският нападател бе на точното място в точния момент на три пъти. Друг играч, който се изяви отлично, а рядко получава шансове за изява, бе Кийрън Гибс, който бе в основата на първите три гола.

Базел все пак стигна до почетен гол в 78-ата минута. Тогава влезлият като резерва Сейду Думбиа получи топката в наказателното поле, разходи се покрай защитата на Арсенал и техничко прати коженото кълбо в мрежата.

БАЗЕЛ – АРСЕНАЛ 1:4
0:1 – Лукас Перес (8)
0:2 – Лукас Перес (16)
0:3 – Лукас Перес (47)
0:4 – Иуоби (53)
1:4 – Думбиа (78)
bet365