Болт разкрива част от личния си живот

Юсейн Болт разкрива част от личния си живот в откровено интервю за британското издание на GQ. Най-бързият мъж на планетата говори за мотивацията и плановете си, за религия и Манчестър Юнайтед и по редица други теми извън леката атлетика.

Усещам го, когато пътувам до отдалечени места, като Кения, и хората ме познават. Чувствах се странно, когато се случваше в началото.
Кое е последното място, на което си бил и не са те познали?
– Изненадващо, най-малко ме разпознават в Съединените щати. В Щатите леката атлетика не е толкова популярна. Някои ме разпознават, но много не го правят.

– От колко селфита си бил част?
– Много. Откакто измислиха селфитата, това е най-лошото нещо. Вече много рядко ми искат автографи, винаги са селфита.

– Чувстваш ли, че хората си мислят, че те притежават?
– В Ямайка със сигурност.

– Бях изумен, когато в книгата ти разказваш как са те освирквали, но разбрах, че в Ямайка е така. Ако загубиш в Рио, ще те освиркват ли?
– Не мисля, че ще ме освиркват, но ако не са доволни от представянето ти или мислят, че не даваш всичко от себе си, ще ти го покажат.
– Кога?
– По-близо до 40, отколкото 30.

– Наистина ли жените буквално ти се хвърлят?
– (смее се) Правят го. Трябва да казваш в повече случаи „не“, отколкото „да“. Трябва да си внимателен, особено в Англия. Може да бъде страшно. Те изпращат жени и им казват: „Стигни до Юсейн Болт“. Кара те да се чувстваш нервен. Може да е някоя много мила, невинна, но ти си на нокти. Не е хубаво.

– Колко допинг теста са ти правили тази година?
– Девет, мисля.

– Мо Фара сподели, че понякога не може да се изпикае?
– Случи ми се веднъж. Беше в самото начало на кариерата ми, не знаех много за допинг тестовете. Изпиках се точно преди състезанието и искаха да ме тестват след него и не можах. Стоят там цяла нощ, затворих стадиона. Просто не бях пил достатъчно течности.

– Кога за последно не успя да заспиш?
– Всеки път, когато трябва да ставам рано, не спя добре.

– Но не лежиш и се тревожиш за нещо?
– Не за неща, свързани с леката атлетика. За други неща се случва.

– Кой е най-великият представител на Ямайка – ти или Боб Марли?
– Боб Марли всеки път. Той просто е над всички.

– Ами, ако спечелиш девет златни медала?
– Ммм, това е разговор. Не. За мен е чест, ако хората ме поставят в една категория с него. Спомням си, когато бях на 14, бях на състезание в Унгария. Отидох на концерт и там изпълняваха песни на Боб Марли. Помислих си: „Уау, той е толкова специален“. Всеки път Марли.