Гарет Саутгейт се застъпи за Рууни

Временният селекционер на Англия е разочарован от отношението на феновете към капитана на „трите лъва“. Гарет Саутгейт недоумява поради каква причина част от привържениците освиркваха Уейн Рууни по време на световната квалификация срещу Малта, спечелена от Англия с 2:0 на „Уембли“ в събота. Рекордьорът по мачове за националния тим на „трите лъва“ стартира в халфовата линия редом до Джордан Хендерсън, въпреки че бе оставен на скамейката за последните три мача на Ман Юнайтед.

Рууни не изигра най-убедителния си мач, което доведе до поредните за сезона критики по адрес на английския капитан. Според Саутгейт обаче нападките към футболиста са напълно несправедливи, тъй като досега той многократно е доказвал, че винаги играе за страната си с гордост и огромна непримиримост.

„Критиките към него на моменти са несправедливи. Той е готов да изоре терена и винаги играе с гордост за страната си. Не разбирам защо феновете го освиркват, но към момента това е ситуацията. Не знам по какъв начин те очакват, че всичко това ще му помогне. Сигурен съм, че хората гледат броя мачове и отбелязаните от него голове и може би очакват това да продължи, но наистина не разбирам отношението към него“, заяви Саутгейт.

След пестеливия успех над Малта, дошъл след голове на Даниел Стъридж (2.75 да се разпише срещу Словакия) и Деле Али, Англия събра пълен актив от шест точки и оглавява подреждането в квалификационна група F. Във вторник пред момчетата на Саутгейт предстои гостуване на състава на Словения, който има четири точки в актива си.

Ставката за победа на Англия в този дуел е 1.60, а вероятността Словения да ликува с трите точки на своя земя в Любляна е оценена на 5.75. Шансовете на Рууни да се разпише в сблъсъка са оценени на 3.60.

Направете Подсигурен Залог за Първи Голмайстор за Уейн Рууни и ако той отбележи гол в мача Словения-Англия, ще има печалба за Вас от промоцията Подсигурен Залог за Първи Голмайстор в bet365. Важат Условия.

Вижте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.