Челси – Евертън 4:0

Челси приема Евертън на „Стамфорд Бридж“ в късния двубой от съботната програма на 11-ия кръг в Премиър лийг. Домакините поведоха с два гола, реализирани за около минута. Еден Азар откри в 19-ата, а след това Маркос Алонсо удвои. В 42-рата минута Диего Коща покачи на 3:0. Азар вкара втория си гол в 56-ата за 4:0.

bet365
Челси приема Евертън на „Стамфорд Бридж“

При победа лондончани могат да излязат на първо място във временното класиране поне до утре, тъй като преди малко Манчестър Сити допусна изненадващо равенство (1:1) с Мидълзбро.

Антонио Конте е заложил на еднакъв стартов състав в трети пореден мач. Маартен Стекеленбург и Фил Ягиелка се завръщат за Евертън, а Том Клевърли замества наказания Идриса Гай.

Лондончани много бързо решиха нещата в своя полза, след като поведоха с 2:0 след два гола, реализирани в рамките на 70 секунди. Първо, в 19-ата минута, след като Азар получи по левия фланг от Коща, навлезе в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл – 1:0. Следващата минута Алонсо удвои с удар по земя, след който топката премина между краката на Стекеленбург.

В 34-ата минута шут на Моузес срещна гредата, а три минути преди почивката Коща направи преднината на домакините класическа. Матич продължи с глава към далечната греда след центриране на Азар от корнер, след което голмайсторът на Челси стреля от движение, пращайки топката в далечния ъгъл.

Еден Азар реализира втория си гол в тази вечер в 56-ата минута след брилянтна асистенция на Педро, който го изведе с пета. Белгиецът нахлу в наказателното поле, преодоля Уилямс и стреля по земя в близкия ъгъл – 4:0. Цялата атака на домакините бе изградена от 23 паса.

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Кейхил, Моузес, Канте, Матич, Алонсо, Педро, Коща, Азар

Евертън: Стекеленбург, Коулмън, Уилямс, Ягиелка, Овиедо, Фунес Мори, Бари, Боласие, Баркли, Клевърли, Лукаку.

Матич продължи с глава към далечната греда след центриране на Азар от корнер, след което голмайсторът на Челси стреля от движение, пращайки топката в далечния ъгъл. bet365