Димитров започва във вторник в Шанхай срещу Гаске

Финалистът от Пекин ще играе с неудобния Гаске на „Shanghai Rolex Masters“.

Първата ракета на България Григор Димитров излиза срещу 14-ия в схемата Ришар Гаске (Фра) във вторник в около 11:30 часа българско време в двубой от първи кръг на Мастърс турнира в Шанхай, Китай (АТР 1000). Хасковлията не познава вкуса на успеха в досегашните си сблъсъци с французина в тура.

Залози за победа на Димитров се приемат при коефициент от 1.72. Шансовете за успех на Гаске са оценени на 2.00. Коефициентът той да спечели първия сет е 2.00.

Григор Димитров затвърди възхода в играта си в последно време с достигането до мача за титлата в Пекин през миналата седмица, в който отстъпи на световния номер две Анди Мъри (Вбр). Той не може да се похвали с особени успехи в Шанхай, където не е прескачал втори кръг до момента.

Ришар Гаске също игра в Пекин, но не стигна много далеч, отстъпвайки на Пабло Карено Буста (Исп) във втори кръг. Най-доброто му постижение в Шанхай досега е 1/8-финал на два пъти през 2010 и 2015 г.

Гаске може да се похвали с пет победи от пет мача с Димитров до момента. Последният им сблъсък бе на миналогодишния Уимбълдън и приключи при резултат 6-3 6-4 6-4.

Ако успее да вземе първа победа над Гаске, Димитров ще се изправи в следващия кръг срещу квалификанта Васек Поспишил (Кан). Поспишил елиминира на старта ветерана Иво Карлович (Хърв) с 2-0 сета.

Не забравяйте, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Важат условия.

Вижте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.